Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Згода на арешт затриманого "на гарячому" судді ВСП дасть невідкладно

7 лютого 2017, 13:26
725
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя розгляне уявлення про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою або арештом не пізніше чим через 5 днів з дня його отримання.

Уявлення про дачу згоди на утримання під вартою або арештом відносно судді, який затриманий в час або відразу ж після скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після вступу представлення в межах термінів, визначених Карним процесуальним кодексом.

Зміни внесені в главу 18 Регламенту "Надання згоди на затримання судді, зміст його під вартою або арештом".

Нагадаємо, згідно позиції ВСПбез його згоди не можна застосувати до судді запобіжний у вигляді утримання під вартою або домашній арештний захід, у тому числі і в тих випадках, коли суддю затримали в час або відразу ж після скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, до виголошення звинувачувального вироку судом. Подібне трактование законів викликало критику в профессиолнальных кругах, а Генпрокурор вказав на можливі ситуації, коли затриманого необхідно буде звільнити через 72 години після затримання не із-за об'єктивних умов, а через відсутність відповідного рішення Вищої ради правосуддя. У свою чергу, ВСП пообіцяв розглядати представлення оперативно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини