Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП, одержуючих допомогу при народженні дитини, хочуть звільнити від сплати ЕСВ

7 лютого 2017, 10:50
1299
1
Автор:
Реклама

Фізичних осіб - підприємців, які отримують допомогу при народженні дитини, запропоновано звільнити від сплати за себе єдиного соціального внеску.

Пропозиція міститься в законопроекті № 6013 "Про внесення змін до статті 4 Закони України "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" відносно встановлення додаткових гарантій для молодих сімей з дітьми".

Така законодавча ініціатива виникла унаслідок введення з 1 січня 2017 року нових умов сплати ЕСВ, а саме: ФОП, що не мають найнятих робітників зобов'язані щомісячно платити єдиний внесок у розмірі 704 грн. Виняток становлять лише інваліди і особи, які знаходяться на пенсії.

На практиці створена ситуація, коли особа, зареєстрована як ФОП, отримуючи 860 грн. допомоги при народженні дитини, зобов'язана платити щомісячно єдиний соціальний внесок 704 грн.

Тобто, знаходячись в декреті, треба або припинити свою підприємницьку діяльність, або фактично позбутися допомозі при народженні дитини.

Передбачається, що у разі ухвалення законопроекту зменшиться фінансове навантаження на молоді сім'ї, а також будуть створені передумови для розвитку малого бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини