Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судовий дайджест: позиції Верховного і зарубіжних судів

Реклама

Верховний Суд України

Поліція не платить судовий збір за оскарження рішення суду про відміну админвзыскания

Розглянувши справу № 21-1410а16 (306/17/16-а) про визнання протиправним постанови про накладення штрафу за порушення правил дорожнього руху, Суд дійшов висновкущо суб'єкт владних повноважень не повинен платити судовий збір за подачу апеляційної/касаційної скарги на рішення суду у справі про спростування постанови про адміністративне правопорушення.

Майно, незаконно відчужене за світовою угодою і згодом перепродане, витребують назад в комунальну власність

При розгляді справи № 6-2776цс16 за позовом зампрокурора в інтересах Львівської міськради до останнього з ланцюжка покупця про витребування майна з чужого незаконного володіння Суд роз'яснивщо майно, яке вибуло з володіння територіальної общини за визначенням суду про затвердження світової угоди між фізособами, що не мають до нього відношення (згодом скасованого за обставинами, що знову відкрилися), багаторазово перепродане впродовж короткого терміну, повинно бути витребувано назад в комунальну власність.

Зарубіжні суди

1. Окружний суд США Південного округу Нью-Йорк визнав судовий імунітет України у виконанні рішень національних судів. Рішення на користь України було прийняте за позовом компанії "SI Group Consort LTD" про виконання на території США рішення Господарського суду Івано-Франківської області про стягнення заборгованості за надання послуг зі збору небезпечних відходів. Позивач вимагав повернути 36,8 млн дол. США за рахунок засобів держави Україна, розміщених у банках США, а також майна і засобів українських державних підприємств на території цієї країни. Суд визнав, що держава Україна має суверенний імунітет в цьому виробництві і відхилив усі заявлені вимоги позивача.

2. Касаційний суд Франції при розгляді скарги на можливу упередженість суддів, аналізуючи факт "дружби" в Facebook судді і адвоката, дійшов висновкущо термін "друг", використовуваний для позначення людей, які згодні увійти до контакту через соціальні мережі, не означає дружні стосунки в традиційному сенсі.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини