Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ хоче відмінити Закон про обмеження внесків за стажування

3 лютого 2017, 17:50
2284
8
Автор:
Реклама

Голова НААУ, САУ Лідія Изовитова заявила, що зміни Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність"внесені Законом № 1791 - VIIIмають бути скасовані як неконституційні і невідповідні міжнародним стандартам.

НААУ вважає, що Закон був ухвалений з порушенням Регламенту і обмежує незалежність адвокатської професії, тому ініціює конституційне представлення для визнання його неконституційним.

Крім того, НААУ ініціює законопроектякий віднесе до повноважень адвокатського самоврядування ухвалення рішень про розміри внесків. Л. Изовитова призвала депутатів, особливо тих, хто має статус адвоката, підтримати такі ініціативи, спрямовані на відновлення прав адвокатів на самоврядування.

Нагадаємо, Закон обмежив розміри:

- внеску на те, що стажується - не може перевищувати 3 мінімальних заробітних плат за станом на день подачі заяви про її призначення;

- плати за складання кваліфікаційного іспиту - не може перевищувати 3 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на день подачі заяви про допуск до складання іспиту;

- щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування - не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого стану на 1 січня відповідного календарного року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини