Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Систему сертифікації фахівців фондового ринку реформують

3 лютого 2017, 13:00
957
0
Автор:
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку підписала з Асоціацією інвестиційних професіоналів, яка має ліцензію CFA Institute і представляє CFA Society Ukraine, Меморандум про наміри співпраці в побудові в Україні прозорої системи сертифікації фахівців фондового ринку.

Сторони визнали ряд проблем у цій сфері, зокрема:

- загалом низьку ефективність системи підготовки і атестації фахівців, яка не дозволяє забезпечити учасників ринку висококваліфікованим персоналом;

- неефективну технічну систему проведення тестування, недостатній рівень спеціалізації, застарілу програму перевірки знань з відсутністю етичної складової, що не відповідає європейським зразкам;

- відсутність ефективного контролю з боку регулятора за процесом і результатами підготовки і атестації фахівців і, як наслідок, неможливість аналізу ефективності цих процесів.

Проблеми збираються здолати, створивши прозору систему підготовки і атестації фахівців фондового ринку з акцентом на професійні компетенції, засновану на незалежній оцінці кандидатів.

Нова система підготовки і атестації фахівців дозволить враховувати потреби ринку у фахівцях, зробить тести професіональнішими, забезпечить прозорий і недискримінаційний порядок проведення іспитів. Інформація про хід і результати реформування системи буде відкритою.

CFA (Chartered Financial Analyst) - освітня програма для професіоналів фінансової сфери. Financial Times і The Economist назвали програму CFA "золотим стандартом" освіти у сфері інвестицій. Програма CFA була створена в 1963 році в США. Зараз CFA Institute налічує 145 тис. членів з 159 країн і об'єднує 147 професійних співтовариств по світу. Україна в цьому об'єднанні представляє CFA Society Ukraine. Мета CFA - створити таке середовище, в якому інтереси інвесторів мають найвищий пріоритет, ринки функціонують якнайкраще, а економіки ростуть.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини