Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін видачі старанних документів пропонується закріпити законодавчо

2 лютого 2017, 10:02
2683
0
Автор:
Реклама

Запропоновано включити в процесуальне законодавство положення, які закріплюють термін видачі судами старанних документів після набирання законної сили рішення суду і надходження заяви від стягувача.

Це передбачено законопроектом № 5717 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно термінів видачі старанного документу".

Зокрема, запропоновано встановити, що старанні документи виписуються не пізніше наступного дня після набирання законної сили рішення суду або після повернення справи з касаційної інстанції або Верховного Суду України, а в справах, в яких рішення підлягає негайному виконанню, - в день винесення ухвали.

Старанний документ передається судом на руки стягувачу за його заявою в день звернення або на вимогу стягувача спрямовується по місцю його проживання (для юридичних осіб - по місцю їх знаходження) рекомендованим листом з розпискою про отримання.

Сьогодні норми процесуальних кодексів України не містять вказівки на терміни, в які після подачі заяви про видачу старанного документу суд повинен видати такий документ. Очікується, що ухвалення законопроекту усуне цей правовий пропуск і дозволить громадянам своєчасно пред'являти старанні документи до виконання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини