Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ закликає ветувати Закон про амністію

26 січня 2017, 12:34
1431
1
Автор:
Реклама

Національна асоціація адвокатів України вважає, що Закон "Про амністію в 2016 році" (законопроект № 4255) може негативно вплинути на захист прав адвокатів, у тому числі на захист їх здоров'я і життя від злочинних посягань, пов'язаних з професійною діяльністю. Відмічають, що Закон декриминализирует злочини проти адвокатів.

Закон "Про амністію в 2016 році" був прийнятий 22 грудня 2016 року, але ще не підписаний ні головою Верховної Ради, ні Президентом, тобто, не опублікований і не набув чинності.

НААУ звернулася до голови ВР і лідерів фракцій парламенту, Уповноваженому ВР з прав людини, а також до Президента з проханням застосувати право вето до цього Закону.

НААУ відмічає, що згідно з пунктом е статті 9 Закону "Про амністію в 2016 році" амністія не застосовується до осіб, засуджених за загрозу або насильство відносно судді, народного засідателя або присяжного (стаття 377 УК; стаття 189-4 УК 1960 року).

Також серед переліку злочинів, на які не поширюється амністія, не вказано статтю 398 УКяка пределяет, що жертвами злочину є захисник, представник особи, а також їх близькі родичі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини