Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі оцінювачі повинні отримати доступ до оцінки активів суб'єктів електроенергетики

25 січня 2017, 14:27
2116
0
Реклама

У серпні 2015 року НКРЭКУ були визначені чотири провідні аудиторські компанії - Deloitte, Pricewaterhouse Coopers, Ernst & Young і KPMG, які повинні притягуватися для здійснення незалежної оцінки активів ліцензіатів по передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і по постачанню електричної енергії за регульованим тарифом.

АМКУ виявив в таких діях НКРЭКУ ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції і рекомендував відмінити вказане рішення.

Комітет 24 січня 2017 року встановив, що визначення НКРЭКУ чотирьох аудиторських компаній обмежує круг і доступ учасників ринку оцінною діяльності до проведення вищезгаданої оцінки. Наявність у суб'єкта господарювання аудиторського досвіду не рівнозначно професійному досвіду за оцінкою, відмічає АМКУ.

Чинним законодавством не встановлено обмежень для суб'єктів оцінної діяльності по проведенню незалежної оцінки певних активів, зокрема, суб'єктів електроенергетики. Також відсутні рекомендації або вимоги НКРЭКУ відносно оцінювачів, які можуть бути залучені до проведення такої оцінки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини