Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спортивні федерації самостійні - експеримент продовжений

25 січня 2017, 11:19
793
0
Реклама

Пролонговані угоди про проведення державного експерименту по збільшенню повноважень національних спортивних федерацій. Документи підписані 24 січня в Минспорта з представниками національних федерацій по п'яти видах спорту.

Нагадаємо, пілотний проект по розширенню автономії спортивних федерацій був затверджений постановою КМУ від 05.08.2015 № 573 і розпочатий у вересні 2015. Його учасниками стали федерації баскетболу, легкої атлетики, стрибків у воду і важкої атлетики. Також до експерименту приєднається Федерація хокею України.

Учасники експерименту напряму отримують державне фінансування і самостійно визначають розміри кошторисів спортивних заходів, списки учасників учбово-тренувальних зборів, склад офіційних делегацій, забезпечують організаційний супровід спортивних заходів та ін.

З 24 жовтня по 16 грудня 2016 року Минспорта перевірило стан проведення експерименту - результати показали як недоліки, так і переваги пілотного проекту.

У кінці минулого року постановою КМУ від 21.12.2016 № 1010 був продовжений термін дії експерименту до 31 грудня 2020 року і вирішено виробити найбільш оптимальний механізм співпраці між державою і спортивними федераціями.

Експеримент спрямований на те, щоб розвантажити державу від надмірних функцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини