Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Охорона червонокнижної флори і фауни в Україні буде посилена

24 січня 2017, 15:26
755
0
Реклама

Обласні управління лісового і мисливського господарства, а також Шацкий національний природний парк, зобов'язані забезпечити посилення охорони червонокнижних видів рослинного і тваринного світу на територіях установ природно-заповідного фонду, що відносяться до сфери управління Гослесагентства.

На цих територіях мають бути встановлені розміри охоронних ділянок відповідно до чинного законодавства (для відповідних видів) і в межах таксаційних выделов, виділених лісовпорядженням або сформованих в результаті обстежень.

Про це говориться в наказі Державного агентства лісових ресурсів від 20 січня 2017 року № 17 "Про додаткові заходи охорони видів тваринного і рослинного світу, занесених в Червону книгу України".

На основі проведених заходів будуть внесені зміни і доповнення до відповідних нормативно-правових актів.

Відмітимо, що охорона червонокнижних птахів передбачена і в нових Санітарних правилах в лісах України. Зокрема, у ряді лісгоспів Київського обласного і по м. Києву управління лесоохотничьего господарства вже заборонено здійснювати санітарні вирубування дерев навколо місць гніздування червонокнижних хижих птахів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини