Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Правоохоронну діяльність" можуть виключити з юробразования

20 січня 2017, 13:30
1898
0
Реклама

Проблема позиціонування в системі вищої освіти юридичних спеціальностей виникла у зв'язку з постановою Кабміну від 23.11.2016, яким передбачаєтьсящо обіймати посади або проводити види діяльності, для яких обов'язково наявність вищого юробразованияможуть ті, хто отримав таку освіту за фахом не лише "Право", але і "Міжнародне право" і "Правоохоронна діяльність".

Думки фахівців з цього приводу істотно розділилися. З одного боку, експерти відмічалищо претенденти знань по останніх двох спеціальностях не отримують належну підготовку. Але з іншого боку, ці спеціальності раніше були віднесені до вищої юридичної освіти, що дозволяло заповнювати вакантні посади нотаріаті, судовій владі, правоохоронних органах і тому подібне, розширювало можливості випускників і профільних внз.

У МОН пройшов круглий стіл на цю тему і консенсус не був досягнутий. Тому визначено 3 можливих опції вирішення проблеми :

1. Повністю виключити дискусійну норму про віднесення спеціальностей "Міжнародне право" і "Правоохоронна діяльність" до юридичної освіти.

2. Залишити цю норму до затвердження нової Концепції юробразования, але врегулювати формулювання згідно вимог нормопроектировочной техніки.

3. Врегулювати формулювання і вилучити тільки спеціальність "Правоохоронна діяльність"залишивши "Міжнародне право".

"Я візьму на себе повноваження доповісти Кабінету Міністрів про ці три можливі варіанти вирішення проблеми, і тоді вже уряд обговорюватиме і прийматиме остаточне рішення"- підсумувала Міністр освіти Лілія Гриневич.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини