Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малим агропроизводителям компенсують деякі витрати

19 січня 2017, 09:03
791
0
Реклама

Усі інструменти підтримки агропромислового комплексу України будуть приведені у відповідність з положеннями, передбаченими Угодою СОТ по сільському господарству.

Для цього розроблений урядовий законопроект "Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України", який незабаром буде внесений до парламенту.

У проекті визначені головні інструменти стимулювання розвитку агропромислового виробництва : здійснення державних аграрних інтервенцій, фінансова підтримка сільськогосподарського виробництва, створення сприятливих умов для розвитку малих з/х товаровиробників.

Прозорість і ефективність аграрних інтервенцій буде забезпечена за рахунок впровадження відповідного державного моніторингу, а повноваження за визначенням державного інтервенційного агента покладається на Кабінет Міністрів.

Малим агропроизводителям надаватиметься часткова компенсація капітальних витрат на формування і оновлення основних засобів, у тому числі на закупівлю великої рогатої худоби; надання фінансової допомоги на поворотній основі; часткове відшкодування вартості будівництва і реконструкції виробничих об'єктів.

Законопроект розроблений Минагрополитики спільно із зацікавленими ЦОИВ, науковими установами, галузевими і громадськими організаціями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини