Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземці зможуть працювати на декількох керівних посадах

18 січня 2017, 17:45
3676
0
Реклама

Уперше працедавцям надано право на застосування праці іноземного фахівця на декількох керівних або управлінських посадах (за сумісництвом), що є важливим для підприємств, створених із залученням іноземних інвестицій.

З 7 робітників до 10 календарних днів збільшується термін подачі копії ув'язненого між працедавцем і іноземцем трудового договору (контракту), а також вводиться обов'язок працедавця укласти трудовий договір (контракт) з іноземцем не пізніше чим через 90 календарних днів після початку дії дозволу.

Минсоцполитики ствердить Порядок оскарження рішень регіональних центрів зайнятості про відмову у видачі дозволу, продовженні його дії і анулювання дозволу.

Вводиться норма про повернення працедавцеві документів, поданих для продовження дії дозволу у разі відмови регіонального центру зайнятості в продовженні дозволу.

Відповідні зміни внесені постановою КМУ від 18 січня в Порядок видачі, продовження і анулювання дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства.

При цьому, оскільки застосування праці іноземців в Україні створює конкуренцію громадянам України, зберігаються вимоги по захисту національного ринку праці від некваліфікованої іноземної робочої сили і передбачено, що дозвіл надаватиметься кваліфікованим іноземним працівникам, і тільки за відсутності безробітних відповідній кваліфікації на обліку в держслужбі зайнятості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини