Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про стратегічну екологічну оцінку відхилений

17 січня 2017, 17:52
968
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді не набралося голосів для повернення на доопрацювання комітету Закону "Про стратегічну екологічну оцінку" (законопроект № 3259) потім вето Президента.

У зв'язку з цим розгляд супутнього Закону "Про оцінку дії на довкілля" (законопроект № 2009а-д) перенесено.

Нагадаємо, закони були ухвалені 4 жовтня і передбачають перевірку бізнесу на екологічність. Закон "Про стратегічну екологічну оцінку" встановлює механізм обліку екологічних чинників в розробці і прийнятті проектів документів держпланування. Така оцінка повинна проводитися в сфері з/х, енергетики, промисловості і так далі

Закони були повернені до парламенту з пропозиціями Президента 31 жовтня.

Президент відмітив недосконалість правового регулювання процедури оцінки дії на довкілля, створення штучних перешкод для реалізації конституційного права на підприємницьку діяльність, можливі негативні наслідки для розвитку економіки держави. Стосовно Закону "Про стратегічну екологічну оцінку" Президент відмітив, що не визначені чіткі критерії віднесення документів державного планування до таких, які не вимагають проведення стратегічної екологічної оцінки для їх затвердження. Крім того, Закон не містить дієвих механізмів обліку в документах державного планування зауважень і пропозицій громадськості і органів виконавчої влади, висловлених в процесі громадського обговорення і консультацій з органами виконавчої влади. В цілому Президент вважає, що Закон не відповідає принципу юридичної визначеності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини