Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У міському транспорті впровадять електронний квиток

17 січня 2017, 11:13
1667
0
Реклама

У міському пасажирському транспорті впроваджуватиметься автоматизована система оплати проїзду, відповідні повноваження нададуть органам місцевого самоврядування.

Це передбачено прийнятим 17 січня Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті" (законопроект № 4121).

Закон встановлює обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками в населених пунктах, де впроваджена автоматизована система, і визначає можливість залучення до адмінвідповідальності за проїзд пасажира без реєстрації або компостування проїзних документів.

Встановлено, що органи місцевого самоврядування вводять автоматизовану систему обліку оплати проїзду, встановлюють порядок її функціонування, а також форми носіїв, види, порядок звернення і реєстрації проїзних документів, визначають особу, уповноважену здійснювати стягування плати за транспортні послуги у разі введення автоматизованої системи.

Згідно із Законом, правила користування міським пасажирським автомобільним транспортом затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування. Вони визначають порядок проїзду і його оплати, права і обов'язки пасажирів, а також взаємини перевізників і пасажирів, враховуючи особливості транспортної інфраструктури і наявність автоматизованої системи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини