Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діяльність кінологічних підрозділів поліції унормирована

13 січня 2017, 14:16
1213
0
Реклама

Службові собаки використовуються в поліції з метою протидії злочинності і забезпечення громадської безпеки і порядку. Для організації такої діяльності створюються кінологічні центри.

У центрах містяться службові собакиякі діляться на розшукових, патрульно-розшукових, караульних, конвойних і спеціальних (по пошуку вибухових речовин, вогнепальної зброї, наркотичних засобів, собаки-детектори). Також можуть міститися спеціально підготовлені собаки, яких використовують в антитерористичних заходах.

Плани розведення по кількості службових собак в рік розробляються і формуються з урахуванням заявок підрозділів поліції. Забороняється розведення і вирощування собак службових порід (також і позапланове) в кінологічних підрозділах без письмового дозволу Відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції.

Інструкцією по організації діяльності кінологічних підрозділів визначений порядок використання службових собак при здійсненні службових завдань, правила змісту, ветеринарного забезпечення і списання собак, а також основи організації діяльності учбових закладів поліції, в яких здійснюють підготовку кінологів.

Що відповідає наказ МВС від 01.11.2016 № 1145 набув чинності 13 січня.

Читайте також про правила використання собак у Нацгвардії і у ГФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини