Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київський суддя Петрик відсторонений до 2 лютого

13 січня 2017, 12:09
1062
0
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції частково задовольнила клопотання заступника Генпрокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого і усунула Ігоря Петрика з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду до 2 лютого до завершення досудового розслідування.

Суддя підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

Рішення про тимчасове усунення було прийняте на засіданні 12 січня. Також був відсторонений до 12 березня суддя ВХСУ Артур Емельянов. Він підозрюється у втручанні в діяльність судових органів з використанням службового стану і незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Нагадаємо, до повноважень Вищої ради правосуддя входить ухвалення рішень про усунення судді від правосуддя. Суддя може бути відсторонений на термін не більше 2 місяців у зв'язку з притягненням до карної відповідальності на підставі мотивованого клопотання Генерального прокурора або його заступника в порядку, встановленому законом. Рішення про тимчасове усунення судді від правосуддя приймається Вищою радою правосуддя.

Вже запущений процес створення ВСП шляхом реорганізації УСЮ. Члени УСЮ продовжують здійснювати свої повноваження вже як члени ВСП. Рада суддів повинен доизбрать членів ВСП (їх повинно бути 21) 14-15 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини