Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ефективність управління держпідприємствами оцінять по виконаних цілях

12 січня 2017, 13:30
709
0
Автор:
Реклама

Ефективність діяльності наглядової ради і керівництва суб'єктів господарювання (державних унітарних підприємств і хозобществ, в статутному капіталі яких більше 50 % акцій (долею) належить державі) оцінюватиметься виходячи з виконання цілей діяльності суб'єктів господарювання державного сектора економіки (ринкова діяльність і виконання спеціальних функцій).

Цілі встановлюються щорічно з урахуванням основних видів діяльності суб'єктом управління (для 100% власності) або загальними зборами акціонерів (учасників) (якщо державі належить більше 50 %).

З урахуванням основних видів господарської діяльності підприємства, суспільства для нього може бути визначена одна або дві таких чітких цілі діяльності:

- здійснення ринкової діяльності - у разі, коли основним видом діяльності є виробництво товарів (виконання робіт, надання послуг), що конкурують з товарами (роботами, послугами), вироблюваних (виконуваних, таких, що робляться) суб'єктами господарювання усіх форм власності;

- виконання спеціальних функцій - у разі, коли основним видом діяльності є виконання функцій, покладених державою, за умови, що підприємство, суспільство не конкурує з іншими суб'єктами господарювання.

Порядок встановлення чітких цілей діяльності для державних унітарних підприємств і господарських суспільств, в статутному капіталі яких більше 50 % акцій (долею) належать державі, набув чинності 11 січня.

Суб'єкти управління повинні встановити цілі у 6-місячний термін, загальні збори для встановлення цілей мають бути проведені в 4-місячний термін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини