Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прикордонники продовжать відмовлятися від хабарів

10 січня 2017, 18:00
1228
3
Реклама

У Державній пограничній службі України 6 січня почалася чергова відомча антикорупційна акція - цього разу під назвою "Вільні від корупції".

Мета заходів, які продовжаться до 31 березня, - закріпити у персоналу якість нетерпимості до корупційних проявів.

Результатом усіх проведених заходів минулого року було різке збільшення випадків відмов прикордонників від запропонованої неправомірної вигоди в пунктах пропуску і контрольних пунктах в'їзду-виїзду, відмічають в Держприкордонслужбі. За відмову прикордонників від неправомірної вигоди їх заохочували грошовою премією, відомчими нагородами або зняттям раніше накладеного стягнення. Загальні суми коштів відмов від хабарів склали близько 1 млн грн.

Переважна більшість грошових коштів прикордонникам пропонували за сприяння в прискореному і безперешкодному пропуску через держкордон, продовження реєстрації при порушенні термінів перебування в Україні, вирішення питання незаконного переміщення товарів. Крім того, громадяни намагалися відкупитися за незалучення до адмінвідповідальності, перетин кордону по підробних документах, пропуск через кордон без нотаріально завірених согласий батьків на виїзд дитини та ін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини