Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військові квитки видадуть за оновленими правилами

6 січня 2017, 14:19
10737
0
Реклама

З метою удосконалення військового обліку затверджене нове Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу і Положення про військовий квиток офіцера запасу.

Військовий квиток - документ, що засвідчує особу військовослужбовця (військовозобов'язаного) і визначає приналежність його власника до виконання військового обов'язку.

Військовий квиток являється єдиним для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, Державної пограничної служби України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України і інших військових формувань, створених відповідно до законів України, Державної спеціальної служби транспорту, а також для військовозобов'язаних.

Квиток видається у формі книжечки на 32 сторінки, розміром 88х125 мм, з твердою обкладинкою темно-зеленого кольору.

Військовий квиток офіцера запасу є документом, що визначає приналежність його власника до офіцерського складу запасу і виконання ним військового боргу. Також є книжечкою на 32 сторінки, розміром 80х107 мм, з твердою обкладинкою синього кольору.

Положення про військові квитки затверджені Указом Президента України від 30 грудня 2016 року № 582/2016.

Військові квитки, виготовлені (видані) до набуття чинності цього Указу, вважаються дійсними на усій території України і не підлягають обміну на військові квитки нового зразка (окрім окремих випадків).

Видача, зберігання, заповнення і знищення військових квитків робиться в порядку, визначеному Міністерством оборони України, Службою безпеки України і Службою зовнішньої розвідки України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини