Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввозити видавничу продукцію з РФ доки не можна

6 січня 2017, 09:03
1572
0
Реклама

З 1 січня 2017 року ввозити на митну територію України видавничу продукцію з Російської Федерації можна тільки на підставі отриманого дозволу, але не раніше набуття чинності постанови Кабміну про порядок видачі такого дозволу.

Порядок ще не прийнятий - Держкомтелерадіо доки тільки розробляє проекти урядових нормативно-правих актів, спрямованих на реалізацію Закону про обмеження доступу на український ринок іноземної друкарської продукції антиукраїнського змістуякий набув чинності 1 січня.

Таким чином, зараз не можна ввозити видавничу продукцію з території РФ.

Згідно із Законом, видавнича продукція, що має походження або виготовлена і яка ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України і поширена на її території тільки за наявності того, що відповідає дозволи.

Без дозволу громадяни зможуть ввозити тільки видавничу продукцію в ручній поклажі або багажі загальною кількістю не більше 10 екземплярів.

У Кабміну є 3 місяціщоб прийняти, зокрема, Порядок видачі дозволу на ввезення і Порядку вилучення із звернення видавничої продукції, що ввозиться або реалізовується без дозвільного документу. Також розробляється Положення про експертну раду, яка здійснюватиме оцінку і аналіз видавничої продукції, Порядок накладення Держкомтелерадіо адміністративно-господарських штрафів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини