Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державні секретарі незабаром з'являться в усіх міністерствах

5 січня 2017, 15:05
820
0
Реклама

У Україні впроваджений інститут державних секретарів міністерств. Конкурси продовжаться до кінця січня, потім буде офіційна перевірка кандидатів, і вже в лютому держсекретарів матимуть усі міністерства.

Нещодавно призначений державний секретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко розповів, що процедура конкурсу прозора: кандидатові видається два конверти, в один вкладаються відповіді на питання, в іншій - персональні дані, тому конкурсна комісія навіть не знає, кому належать відповіді. А після перемоги в конкурсі претендент повинен пройти спеціальну перевірку - перевіряється освіта, стан здоров'я, декларації, прибутки, правдивість наданих даних. Після цього переможці конкурсу затверджуються на посаду рішенням аравительства терміном на 5 років.

Нагадаємо, посада держсекретаря міністерства з'явилася в новому Законі про держслужбущо є одним з найважливіших елементів реформи. Державний секретар міністерства зможе впливати на апарат міністерства, але буде залежним від міністра. Він забезпечуватиме діяльність апарату, стабільність функціонування міністерства, знаходити шляхи реалізації ініціатив міністра, організовувати поточну роботу і тому подібне. Звільнити держсекретаря можна за ініціативою уряду і з відома Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Відмітимо, що в Україні вже були державні секретарі - посада проіснувала два роки, в 2001-2003 рр., по ініціативі Президента Л. Кучми. Але держсекретар отримав тоді цілий ряд політичних повноважень, тоді як зараз посада введена з необхідністю розмежувати політичні і адміністративні функції в керівництві міністерством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини