Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власник може здати житло без дозволу сім'ї

4 січня 2017, 12:07
10318
3
Автор:
Реклама

Власник квартири, житла в гуртожитку має право не погоджуючи з членами сім'ї наймати (у оренду) квартиру, житло в гуртожитку або кімнату квартири і укладати інші договори відповідно до законодавства. Користування наймачем (орендарем) квартирою/приміщенням/кімнатою здійснюється за договором найму (оренда).

Крім того, встановлено, що власники квартир, жител в гуртожитку визначають форму управління багатоквартирним будинком чи гуртожитком відповідно до закону.

Співвласники житлового будинку, гуртожитки зобов'язані забезпечувати належний змістексплуатацію, реконструкцію, реставрацію, поточний і капітальний ремонт, технічне переоснащення загального майна житлового будинку/гуртожитку пропорційно долі співвласника на умовах співфінансування.

За відсутності поквартирного (покомнатного) обліку і відсутності згоди між мешканцями по оплаті житлово-комунальних і інших послуг плата за газ, водопостачання і водовідведення, освітлення підсобних приміщень розподіляється за чисельністю зареєстрованих осібщо проживають в квартирі, житлі в гуртожитку.

Крім того, дозволена перепланування житла без отримання дозвільних документів.

Зміни в Правила користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків внесені постановою Кабміну від 28 грудня 2016 роки № 1024.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини