Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аудитори по метрології не мають бути одночасно суб'єктом допуску на ринок і його учасником, - АМКУ

3 січня 2017, 17:03
2153
0
Реклама

Для отримання свідоцтва про повноваження на проведення перевірки засобів вимірювальної техніки метрологічний центр або перевірочна лабораторія повинні подати заяву, до якої, зокрема, додати висновок аудитора по метрології. При отриманні цього висновку центр/лабораторія може зіткнутися з бар'єром доступу на ринок, вважає АМКУ.

На думку Комітету, для вирішення вказаної проблеми Міністерству економічного розвитку необхідно:

- передбачити незалежність аудиторів по метрології так, щоб аудитори по метрології не були одночасно суб'єктом допуску на ринок і його учасником;

- передбачити обов'язки і відповідальність аудиторів по метрології при наданні і відмові в наданні висновку аудитора по метрології;

- встановити: терміни надання аудиторами укладення; вичерпний перелік підстав відмови в його наданні; відповідальність аудитора за неналежне виконання обов'язків; вичерпний перелік документів, що представляються заявником аудиторові; порядок залучення аудиторів виключно по вибору заявника.

Антимонопольний комітет рекомендує Міністерству внести зміни, які б передбачали залучення до процедури підготовки укладення виключно тих аудиторів по метрології, які не здійснюють самостійно або у складі будь-якого підприємства діяльності на вказаному ринку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини