Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стипендія виплачується за підсумками успішності

3 січня 2017, 15:21
6621
4
Автор:
Реклама

Академічні стипендії призначаються згідно рейтингу успішностіякий складається виходячи зі знань студентів впродовж останнього учбового семестру по кожному факультету, курсу, спеціальності.

При цьому складова успішності в рейтингу займає не менше 90 % рейтингового балу.

Процедура визначення рейтингових балів визначається учбовим закладом. До складу комісіїяка вирішує питання призначення стипендій студентам внз, входить не менше половини представників студентського самоврядування і профспілкових організацій студентів і аспірантів.

Стипендії студентів, які займуть високі рейтингові позиції, збільшуються на 45 %.

Соціальна стипендія в обов'язковому порядку виплачується студентам і курсантам невоєнних внз, які за результатами учбового семестру не мають академічної заборгованості, незадовільних результатів навчання, включені в рейтинг і відносяться до однієї з категорій :

1) діти-сироти, діти, позбавлені батьківської опіки, особи з їх числа, а також особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків;

2) чорнобильці, що мають пільги при призначенні стипендії;

3) діти шахтарів;

4) учасники АТО, діти загиблих учасників АТО і майдановцев, внутрішньо переміщені діти.

Порядок призначення і виплати стипендій затверджений постановою Кабміну від 28 грудня 2016 року № 1050 і діє з 1 січня 2017 року.

Внз призначають стипендії відповідно до встановленого порядку з першого числа місяця, що йде за датою закінчення семестрового контролю за перший семестр 2016/17 навчального року відповідно до учбових планів по відповідних спеціальностях (напрямам підготовки) і рейтингів, сформованих по середньому балу семестрового контролю за перший семестр навчального року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини