Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунки за експорт послуг можуть проводитися не в 120 днів

3 січня 2017, 11:32
2351
0
Автор:
Реклама

Віднині резиденти, що здійснюють експорт послуг(окрім транспортних і страхових), прав інтелектуальної власності, авторських і суміжних прав, не повинні дотримувати законодавчо встановленого терміну розрахунків по цих операціях(120 днів).

Крім того, для подачі у банк експортери можуть не перекладати українською мовою документи, у тому числі рахунок(инвойс), викладені на англійському або другом іноземній мові(з одночасним викладом англійською мовою).

Також банки можуть використовувати копії документіву тому числі рахунок(инвойс), в електронній формі для валютного контролю за експортно-імпортними операціями резидентів. Для цього резидент повинен відсканувати оригінал документу на паперовому носії і завірити його електронним цифровим підписом (для юридичних осіб - підписом уповноваженої особи).

Відповідні зміни в Інструкцію про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями внесені постановою Нацбанку від 30 грудня 2016 року № 419яке набуло чинності сьогодні, 3 січня.

Адміністративні обмеження відносно операцій по експорту послуг зняті відповідно до Законом № 1724 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України(відносно усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг)".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини