Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вибиратимуть керівника державної наукової установи?

29 грудня 2016, 09:04
901
0
Автор:
Реклама

Врегульовані питання обрання керівника державної наукової установи і укладення з ним контракту.

Методичними рекомендаціями визначаються процедурні питання організації проведення конкурсу, прийому документів від претендентів на посаду керівника, підготовки і проведення обрання.

Встановлено, що керівник обирається шляхом таємного голосування на зборах колективу штатних науковців на строк до 5 років в межах терміну, визначеного статутом (положенням) установи, може бути переобраний і призначається на посаду власником (власниками) наукової установи або уповноваженим ним (ними) органом або засновником в порядку, передбаченому Законом "Про наукову і науково-технічну діяльність" і статутом (положенням) установи.

Вибори проводяться шляхом таємного голосування з 9 до 15 годин в приміщенні державної наукової установи і його структурних підрозділах. Інформація про дату, час і місце проведення виборів оприлюдниться виборчою комісією не пізніше чим за 7 календарних днів до проведення на дошках оголошень, офіційному сайті і тому подібне

Типовою формою контракту визначаються основні права, обов'язки і відповідальність сторін, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення керівника, інші істотні умови.

Методичні рекомендації і форма затверджені постановою Кабміну від 14 грудня 2016 року № 998.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини