Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трудова суперечка з комунальним підприємством розглядається в цивільному процесі

27 грудня 2016, 16:50
1001
0
Автор:
Реклама

Суперечка з комунальним підприємством про визнання зайнятості на роботах з шкідливими і важкими умовами праці розглядається в порядку цивільного судочинства.

В порядку цивільного судочинства суди розглядають справи по захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод або інтересів, що виникають з цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових стосунків, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

До адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії або бездіяльність суб'єктів владних повноважень, крім випадків, коли відносно таких рішень, дій або бездіяльності Конституцією або законами України встановлений інший порядок судочинства.

Така праовая позиція була висловлена Верховним Судом України в постанові від 14 грудня 2016 року у справі № 6-2319цс16

Позивач звернувся за захистом порушених прав, що виникли з трудових стосунків, тому суперечка підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини