Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відміну 2% збору з валютних операцій схвалюють банкіри

26 грудня 2016, 12:02
1064
0
Реклама

Відміна з 1 січня 2017 року 2% -го пенсійного збору з купівлі населенням готівкової інвалюти сприятиме детінізації валютного ринку, оскільки ліквідовує основні переваги тіньового сектора.

Про це заявили в Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз", відмітивши, що такі зміни підвищать привабливість легальних операцій з інвалютою, зменшать масштаби тіньових валютообменных операцій, об'єм яких фахівці оцінюють вже в 70% (чи не менше 1 млрд. доларів в місяць).

УКБС неодноразово аргументував, що від спрощення легальних валютообменных операцій і виведення валютного ринку з тіні, держава матиме більше вигод, чим від оподаткування населення при купівлі валюти.

Відповідний Закон (законопроект № 5132) готується на підпис Президентові України.

В той же час, Нацбанк безстроково продовжив дія обмежень за об'ємом купівлі готівкової валюти фізособами і зняттю готівки з валютного рахунку (постанова НБУ від 13.12.2016 № 410).

Ставка збору 2% була встановлена з 2015 року (підвищена з 0,5%), при цьому з платників були виключені юридичні особи, а об'єктом збору визначені виключно готівкові операції по купівлі валюти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини