Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для сонячних електростанцій понижений "зелений" тариф

22 грудня 2016, 13:01
1212
0
Реклама

Вирішено диференціювати розміри коефіцієнтів "зеленого" тарифу для електроенергії, зробленої з енергії сонячного випромінювання наземними об'єктами електроенергетики залежно від величини їх встановленої потужності.

Так, для наземних об'єктів (станцій) потужністю понад 10 МВт, введених в експлуатацію до 31 червня 2015 року включно, коефіцієнт буде понижений в 1,8 разу з 2017 до 2030 року.

Це передбачено прийнятим Верховною Радою 22 грудня Законом "Про внесення змін до Закон України "Про електроенергетику" (відносно коефіцієнтів "зеленого" тарифу для електроенергії, зробленої з використанням альтернативних джерел енергії)" (законопроект № 5129).

Відмітимо, що раніше експерти критикували цей законопроект, оскільки в результаті Україна ризикує отримати численні скарги від інвесторів. Спроби інших держав переглянути "зелені" тарифи викликали протидію з боку інвесторів в арбітражах. Крім того, на думку експертів, будь-які інвестиції в галузь поновлюваної енергетики тепер буде поставлено під загрозу, оскільки інвестори побачать, що в тарифній політиці немає передбачуваності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини