Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова реформа від уряду прийнята

21 грудня 2016, 09:13
8298
4
Реклама

Внесені комплексні зміни в Податковий кодекс - під ранок 21 грудня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно поліпшення інвестиційного клімату в Україні" (урядовий законопроект № 5368).

Зміни спрямовані на вдосконалення загальних станів по адмініструванню податків і зборів, а також податку на прибуток підприємств, податку на прибутки фізичних осіб, податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати і податку на майно, спеціальних податкових режимів і так далі

Також передбачається впровадження повноцінного електронного кабінету платника податків : доступ до усієї податкової інформації про платника, проведення звіряння розрахунків з бюджетом, заповнення і представлення податкової звітності, управління надмірно сплаченими грошовими коштами, реєстрація податкових і акцизних накладних, інформування про перевірки і надання актів або довідок перевірок, листування з контролюючим органом.

Будуть змінені критерії приналежності платника податків до категорії великих: з 12 до 20 млн. грн. увеливается показник сплати платежів до держбюджету по платежах, які контролюються ГФС; критерій прибутків, що враховуються при визначенні об'єкту оподаткування, змінений на критерій загального об'єму постачання у розмірі 1 млрд. грн. і так далі

Також передбачається ліквідація податкової міліції і створення нового органу - Фінансовій поліції, діяльність якого регламентуватиметься окремим законом.

Кабмін повинен до 1 липня 2017 року забезпечити проведення незалежного аудиту баз даних і інформаційних ресурсів, використовуваних контролюючим органами; визначити порядок контролю Мінфіном і адміністрування ГФС баз цих і інформаційних ресурсів, використовуваних для адміністрування податків, зборів (тобто, депутати не підтримали передачу баз даних на адміністрування Мінфіну).

До цієї ж дати Кабмін зобов'язаний забезпечити розробку, створення і впровадження програмного забезпечення електронного кабінету платника податків; розробити і внести у Верховну Раду законопроекти про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів; про введення податку на виведений капітал.

Закон ухвалений з урахуванням пропозицій Комітету з питань податкової і митної політики. Що планувалося законопроектом по кожному з податків - читайте детальніше по посиланню>>>

Закон набуває чинності з 1 січня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини