Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За використання приладів для зниження показань лічильника хочуть карати більш суворо

15 грудня 2016, 15:44
1218
1
Реклама

За виготовлення, збут або використання пристроїв, що знижують свідчення лічильників електричної або теплової енергії, пропонується штрафувати на суму до 500 нмдг або карати виправними роботами до 2 років.

А за ті ж дії, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового стану, пропонується штраф 500 - 1000 нмдг або позбавлення волі до 5 років.

Такі зміни передбачені законопроектом № 3819 про доповнення Карного кодексу новою статтею 188-2який схвалений Комітетом ВР з питань ЖКГ.

Під час обговорення законопроекту говорилося про проблеми, пов'язані з незаконним використанням електричної або теплової енергії як фізичними, так і юридичними особами, що спричиняє за собою прямі фінансові втрати з боку компаній, що енергозабезпечують, і держави в цілому. За даними Київенерго, щороку тільки столичні МАФы нелегально споживають електроенергії на понад 1 млн. грн.

Відмітимо, що діюча стаття 188-1 УК передбачає карну відповідальність за безучетное споживання електричної енергії без дозволу енергопостачальника, самовільне підключення, ушкодження приладу обліку, зриву пломби і дій споживача, які призводять до заниження показань приладу обліку. При цьому для визначення розміру майнового збитку, у разі виявлення порушень, застосовується спеціальна методика - на думку авторів проекту, вона недосконала і породжує сумніву в правильності числення розміру відшкодування збитків енергопостачальнику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини