Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вступ до вузів в 2017 році: якими будуть умови?

14 грудня 2016, 09:05
28317
2
Реклама

Умовами прийому на навчання у вищі учбові заклади України в 2017 році передбачено, що для вступу на перший курс для отримання ступеня бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного і ветеринарного напрямів, на основі повної загальної середньої освіти у тих, що вступають до вузу прийматимуться сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 і 2017 років.

Конкурсний відбір абітурієнтів проведуть на основі конкурсного балу, який розраховуватиметься відповідно до Умов прийому і Правил прийому у вищий учбовий заклад.

Реєстрація електронних кабінетів що поступають, завантаження додатків до документів про середню освіту почнеться 29 червня і закінчиться 25 липня.

Проведення медичних оглядів і інших доконкурсных процедур відбудеться до 11 липня.

Прийом заяв від абітурієнтів, які поступатимуть на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів закінчиться 20 липня, для тих, що поступають на основі сертифікатів ВНО - 26 липня.

Рейтингові списки абітурієнтів, що поступають на основі сертифікатів ВНО, творчих конкурсів і вступних іспитів, з вказівкою рекомендованих до зарахування, будуть обнародувані не пізніше 12.00 годин 1 серпня.

Абітурієнти, які отримають рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 5 серпня.

Зарахування тих, що поступають на навчання, які поступатимуть по державних або регіональних замовленню, відбудеться не пізніше за 7 серпня, а за рахунок цільових пільгових державних кредитів і засобу фізичних і юридичних осіб - не пізніше за 30 вересня.

Що поступають на основі повної загальної середньої освіти по денній і заочній формам навчання подаватимуть заяви тільки у електронній формі.

А що поступають на основі повної загальної середньої освіти, які мають спеціальні умови по участі в конкурсному відборі при вступі і бажають скористатися ними, подаватимуть заяви тільки у паперовій формі.

Абітурієнти зможуть подати не більше 9 заяв на місця державного і регіонального замовлення і не більше ніж на 4 спеціальності. Але подача заяв для участі в конкурсі за засоби фізичних або юридичних осіб обмежуватися не буде.

Під час подачі заяви про участь в конкурсному відборі абітурієнт вказуватиме в кожній заяві пріоритетність цієї заяви по відношенню до інших представлених їм заяв. Вказана абітурієнтом пріоритетність заяв не може бути змінена.

Для конкурсного відбору абітурієнтів, які поступатимуть на основі повної загальної середньої освіти, будуть враховані бали сертифікатів ВНО по українській мові і літературі (перший предмет), математиці, історії України або біології по вибору внз (другий предмет), загальноосвітнього предмета, по якому проводиться ВНО або творчого конкурсу (третій предмет). Внз самостійно визначать мінімальне значення кількості балів, з якими абітурієнт допускається до участі в конкурсі.

Також документом передбачені інші особливості проведення вступної кампанії наступного року.

Умови-2017 затверджені наказом МОН від 13.10.2016 № 123який набув чинності 13.12.2016.

Умови являються обов'язковими для вищих учбових закладів незалежно від форм власності і підпорядкування, окрім вищих військових учбових закладів і військових учбових підрозділів внз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини