Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні створять систему торгівлі квотами на викиди парникових газів

13 грудня 2016, 10:41
671
0
Автор:
Реклама

Визначена стратегія боротьби зі зміною клімату до 2030 року.

Передбачені основи для розробки проектів законів і інших нормативно-правових актів для різних складових державної політики у сфері зміни клімату.

Також передбачено зміцнення інституціонального потенціалу по формуванню і забезпеченню реалізації держполітики в цій сфері, запобігання зміні клімату через скорочення антропогенних викидів і збільшення абсорбції парникових газів, забезпечення поступового переходу до низкоуглеродному розвитку держави.

Заплановано:

- розширення плану заходів по підвищенню енергоефективності;
- підвищення долі енергії, зробленої з поновлюваних джерел в загальній структурі енергоспоживання держави;
- збільшення об'єму поглинання парникових газів шляхом здійснення заходів у сфері лісового господарства і землекористування;
- створення і впровадження внутрішньої системи торгівлі квотами на викиди парникових газів відповідно до положень Директиви 2003/87/ЄС;
- визначення спеціально уповноваженого органу з питань торгівлі квотами на викиди парникових газів;
- створення і забезпечення функціонування системи моніторингу, звітності і верифікації викидів парникових газів;
- удосконалення підходів до екологічного оподаткування в частині викидів парникових газів включаючи створення механізму цільового використання надходжень.

Концепція реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року затверджена розпорядженням Кабміну від 7 грудня 2016 року № 932-р. Це перший національний стратегічний документ у сфері боротьби зі зміною клімату. Він враховує основні положення Паризької угодиповноправною стороною якого є Україна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини