Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визнання виконавського листа не підметом виконанню можна оскаржити в касації

8 грудня 2016, 11:02
2217
1
Автор:
Реклама

Визначення суду апеляційної інстанції про задоволення заяви про визнання виконавського листа не підметом виконанню перешкоджає подальшому провадженню у справі і підлягає оскарженню в касаційному порядку відповідно до вимог частини першої статті 293, пункту 2 частини першої статті 324 ГПК.

Відповідно до пунктом 28-1 частини першої статті 293 ГПК окремо від рішення судна можуть бути оскаржені в апеляційному порядку визначення суду першої інстанції по виправленню помилки у виконавському листі або визнанню виконавського листа не підметом виконанню.

По сенсу пункту 2 частини першої статті 324 ГПК сторони і інші особи, що беруть участь в справі, а також особи, що не брали участь в справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи або обов'язки, мають право оскаржити в касаційному порядку постанови судна першої інстанції, вказані в пунктах 1, 3, 4, 13-18, 20, 24-29, 31-33 частини першої статті 293після їх перегляду в апеляційному порядку, якщо вони перешкоджають подальшому провадженню у справі.

Ця правова позиція була сформована Верховним Судом України в постанові від 23 листопада 2016 року у справі № 6-1954цс16.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини