Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деякі обмеження у сфері праці запропоновано не вважати дискримінацією

7 грудня 2016, 16:18
1492
0
Реклама

Працедавців хочуть зобов'язати повідомляти профспілки про заплановане масове звільнення працівників, а за непредставлення працедавцем такої інформації може бути збільшений штраф з 4-кратного розміру мінімальної зарплати до 10-кратного (зараз необхідно повідомляти центр зайнятості).

Це передбачено законопроектом, який схвалений Кабміном для внесення у Верховну Раду.

Також пропонується застосування положень про масове вивільнення працівників у разі ліквідації юридичної особи; уточнення критеріїв масового вивільнення працівників для підприємств з чисельністю працівників 300 і більше.

Проектом запропоновано визначити перелік обмежень, які не рахуються дискримінацією у сфері праці. Зокрема, йдеться про обмеження, які залежать від властивих певному виду робіт вимог (відносно віку, освіти, стану здоров'я, підлоги і тому подібне) або обумовлені необхідністю посиленого соціального і правового захисту деяких категорій осіб.

Обличчям, які піддалися дискримінації, пропонується надати право звернутися до суду із заявою про відновлення порушених прав, відшкодування матеріальної і моральної шкоди.

Крім того, законопроектом передбачено, що штрафувати за порушення вимог реклами по працевлаштуванню буде Держпраці.

Изменени заплановане внести в Кодекс законів про працюзакони "Про зайнятість населення" і "Про рекламу".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини