Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За несвоєчасне оприбутковування налички передбачений штраф

7 грудня 2016, 12:29
1740
0
Реклама

За несвоєчасне (через день і більше) оприбутковування готівкової виручки передбачений штраф в 5-кратному розмірі неоприбуткованої і несвоєчасно оприбуткованої суми коштів.

Згідно п. 2.6 Положень про ведення касових операцій в нацвалютіуся готівка, що поступає в каси, повинна своєчасно (в день отримання готівкових коштів) і в повній сумі оприбутковуватися.

У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням розрахункової книжки оприбутковуванням готівки є здійснення обліку вказаних готівкових засобів в повній сумі їх фактичних надходжень в КУРО на підставі фіскальних звітних чеків РРО (даних РК). Тобто, щодня суб'єкт господарювання повинен оприбутковувати в КУРО виручку на підставі фіскальних звітних чеків РРО (Z- звітів).

ГФС звертає увагу суб'єктів господарювання, що останнім часом почастішали випадки порушення дотримання касової дисципліни по своєчасності оприбутковування виручки.

Штрафують за це порушення згідно Указу Президента України від 12.06.1995 № 436/95 "Про застосування штрафних санкцій за порушення норм по регулюванню звернення готівки".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини