Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна займеться поновлюваною енергією

5 грудня 2016, 17:50
1073
0
Автор:
Реклама

Країни-члени Міжнародного агентства за поновлюваними джерелами енергії (IRENA) погоджували заявку України про вступ.

Як повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, наступним кроком повинне стати приєднання України до Статуту IRENA. Зараз законопроект про приєднання проходить узгодження з центральними органами виконавчої влади.

Серед переваг в приєднанні до Статуту IRENA чиновник назвав співпрацю з розвиненими державами у сфері поновлюваної енергетики, залучення передового досвіду і прогресивних механізмів фінансування проектів. Крім того, Україна отримає можливість подавати заявки абудабский фонду розвитку (АDFD) на отримання дешевих кредитів на впровадження "зелених" проектів. Зараз бюджет фонду складає 350 млн дол. США, а кредити надаються на конкурсній основі під 1-2% на строк до 20 років.

Міжнародне агентство за поновлюваними джерелами енергії (IRENA) створене в 2011 році. Його діяльність спрямована на забезпечення швидкого переходу до стійкого використання поновлюваних джерел енергії в глобальних масштабах.

Зараз членами IRENA є 144 країни і ще 31 країна подала заявку на приєднання до організації. Бюджет IRENA на 2016-2017 роки складає 46 млн. дол.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини