Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний цифровий підпис впровадять в ID- паспорт

5 грудня 2016, 12:01
2268
0
Автор:
Реклама

Особи, що досягли 18 років, які отримують паспорт громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, можуть подати заяву про реєстрацію в якості передплатників і укласти договір про надання послуг електронному цифровому підпису.

Послуги ЭЦП в частині, що стосується обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів (формування, поширення, відміна, зберігання, блокування і відновлення) фізичної особи, на ім'я якої оформлений ID- паспорт, надання інформації про діючі, скасовані і блоковані посилені сертифікати відкритих ключів, послуги фіксації часу, консультації і інші послуги, визначені Законом "Про електронний цифровий підпис"надаються акредитованим центром сертифікації ключів МВС.

Уповноважені суб'єкти, визначені в Законі "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус" як видачі паспорта громадянина України, що мають право, здійснюють представництво центру.

Порядок внесення засобів ЭЦП в чіп на ID- паспорті, а також порядок надання послуг ЭЦП з використанням паспорта громадянина України затверджені постановою Кабміну від 30 листопада 2016 року № 869. Постанова набуде чинності через місяць після офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини