Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платники податків отримали більше прав при розгляді їх скарг в ГФС

25 листопада 2016, 12:02
2938
0
Реклама

Вдосконалена процедура адміністративного оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів ГФС.

Зокрема, передбачено, що матеріали скарг платників податків розглядаються контролюючим органом на закритому засіданні.

Відкрите
засідання відбувається виключно на основі письмового клопотання платника податків про відкритий розгляд матеріалів скарги. При цьому не допускається відкритий розгляд скарги, якщо в матеріалах справи є відомості, що становлять державну таємницю. Клопотання про розгляд матеріалів скарги у відкритому засіданні має бути заявлене одночасно з подачею скарги, і розглядається контролюючою течія 10 робочих днів з моменту його отримання.

Платник може брати участь в засіданні особисто або через представника (у тому числі, адвоката). При цьому він отримав право:

- знайомитися з матеріалами перевірки і адміністративного оскарження в електронній і письмовій формі, робити з них копії, виписки за допомогою технічних засобів;

- здійснювати технічну фіксацію засідання по розгляду матеріалів скарги за допомогою фото-, відео-, звукозаписи;

- заявляти клопотання, що стосуються предмета розгляду скарги (у тому числі, про надання пояснень особами, що проводили перевірку; про присутність під час відкритого розгляду матеріалів скарги представників ЗМІ).

Ці і інші зміни в Порядок оформлення і подачі скарг платниками податків і їх розгляду контролюючими органами внесені наказом Мінфіну від 28.09.2016 № 849який набув чинності 25 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини