Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи допомогли отримати дозвіл АМКУ на найбільше злиття в історії пивоварної галузі

23 листопада 2016, 10:23
1330
0
Автор:
Реклама

Команда практики антимонопольного права Sayenko Kharenko виступила юридичним радником з питань отримання дозволу Антимонопольного комітету України на злиття двох найбільших пивоварних компаній світу - бельгійською Anheuser - Busch InBev S.A./N.V. (AB InBev) і британською SABMiller plc (SABMiller).

Торба трансакції склала 79 мільярдів фунтів стерлінгів. Об'єднана компанія збереже за собою назву Anheuser - Busch InBev S.A./N.V. і стане найбільшою на світовому ринку пива з виробничими потужностями фактично на усіх основних пивних ринках, а також з розширеним портфоліо глобальних, міжнародних і національних пивних брендів. Угода дозволить AB InBev розширити географію присутності своїх брендів і зміцнити позиції на ринках, що розвиваються, таких як Африка і Латинська Америка.

AB InBev - публічна акціонерна компанія з штаб-квартирою в місті Левен, Бельгія. Диверсифікований портфель брендів компанії налічує більше 400 пивних брендів, включаючи глобальні бренди: Budweiser, Corona, Stella Artois; міжнародні бренди: Beck's, Hoegaarden і Leffe; а також такі національні бренди-лідери, як Чернігівське, Рогань і Бурштин. Географічно диверсифікована зі збалансованою присутністю на стійких ринках, що розвиваються, AB InBev об'єднує більше 200 000 співробітників в 50 країнах світу. AB InBev продає пиво у більш ніж 100 країнах світу. У Україні AB InBev представляє компанія "САН ИнБев Україна" - визнаний лідер українського пивоварного ринку, що об'єднує три пивоварні заводи : "Десна" в Чернігові, "Бурштин" в Миколаєві і "Рогань" в Харкове. Штат компанії налічує майже 2300 співробітників.

SABMiller - міжнародна пивоварна компанія з штаб-квартирою в Лондоні, Великобританія. Компанія займає друге місце на світовому ринку пива (після AB InBev), а також є одним з головних партнерів Coca - Cola по розливу безалкогольних напоїв в різних країнах світу. Найбільш відомими брендами компанії є Fosters, Miller і Pilsner Urquell. Виробничі потужності SABMiller знаходяться в 80 країнах по всьому світу.

Після детального вивчення цієї трансакції АМКУ дійшов висновку, що її здійснення не приведе до монополізації або обмеження конкуренції на якому-небудь з товарних ринків в Україні.

Команда Sayenko Kharenko працювала над трансакцією у складі радника Максима Назаренко, юриста Юлії Куйды, під керівництвом партнера Володимира Саенко.

За інформацією Sayenko Kharenko

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини