Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується звільнити від ПДВ внески в статутний капітал юрособ

22 листопада 2016, 11:10
1303
0
Реклама

У парламенті групою депутатів зареєстрований законопроект № 5420 про внесення змін до Податкового кодексу відносно звільнення від оподаткування податком на додану вартість внесків в статутний капітал юридичних осіб.

Законопроект передбачає внесення змін до статті 197 НК - надання можливості платникам ПДВ здійснювати інвестиції в капітал інших підприємств без сплати ПДВ.

Згідно з проектом, звільняються від оподаткування операції по внесенню основних засобів і матеріальних активів до статутного фонду іншої особи в обмін на корпоративні права такої особи, виражені в цінних паперах, а також корпоративні права, виражені в інших, чим цінні папери, формах.

У разі відчуження у будь-якій формі, повністю або у будь-якій частині, корпоративних прав, отриманих в обмін на внесені в статутний капітал основні засоби і матеріальні активи впродовж 2-х років з дати їх внесення, платник податків зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який доводиться таке відчуження, на суму ПДВ, яка має бути сплачена з відмічених операцій у момент внесення основних засобів і матеріальних активів в статутний капітал іншої особи. Для цілей цього підпункту під відчуженням корпоративних прав розуміється будь-який перехід права власності на корпоративні права, окрім їх спадкоємства.

У пояснювальній записці говориться, що прийняття змін значно поліпшить інвестиційний клімат в Україні, дозволить бізнесу вивільняти оборотні кошти, які спрямовуватимуться на розвиток усіх галузей економіки, підвищить позиції України у світових рейтингах по легкості ведення торгівлі і бізнесу, наблизить законодавство України до європейських норм.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини