Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи адвокатського самоврядування Київської області переоберуть 18 лютого

22 листопада 2016, 10:06
853
0
Автор:
Реклама

Раду адвокатів України на засіданні 17 листопада схвалив пакет антикризових рішень для органів адвокатського самоврядування м. Києва і Київської області.

Було підтверджено, що конференцією київських адвокатів, яка відбулася в три етапи, був обраний новий склад Ради адвокатів, Ревізійній комісії адвокатури і створена кваліфікаційно-дисциплінарна комісія. У соответсвии з роз'ясненням, наданим Радою адвокатів України 13 вересня, збори адвокатів, які відбулися 6 серпня на другому поверсі Будинку кіно, не мали статусу конференції адвокатів. Тому його рішення не мають юридичних наслідків. Відповідно до цього рішення САУ, конференція київських адвокатів від 5 листопада (скликана Інною Рафальской) також не має такого статусу і не могла приймати рішень, що впливають на роботу органів адвокатського самоврядування регіону або встановлювати їх персональний склад.

Роз'ясненням від 13 вересня Рада адвокатів України встановила, що збори адвокатів Київської області 10 вересня також не мали статусу конференції, оскільки САУ не затвердив порядок денний, регламент і квоти. В ході засідання голова Ради адвокатів Київської області Петро Бойко надав протокол позачергового засідання Ради регіону від 17 листопада з проханням призначити позачергову конференцію. САУ призначила таку конференцію на 18 лютого 2017 року. Згідно із затвердженим порядком денним, на конференції заслуховуватимуть звіти про діяльність керівництва Ради, КДКА, укладення ревізійної комісії регіону, виводи представників області у ВКДКА і САУ. Конференція розгляне питання про відгуку діючого керівництва і складі органів адвокатського самоврядування регіону і представників в найвищих органах і прийме рішення відносно обрання на ці посади.

Також на засіданні САУ затвердив квоту представництва, порядок і регламент проведення конференцій адвокатів 9 регіонів.

За інформацією НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини