Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє методика визначення і розрахунку тарифу на послуги розподілу газу

15 листопада 2016, 15:29
962
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 15 листопада, набуло чинності постанова НКРЭКУ від 25 лютого 2016 року № 236яким затверджена Методика визначення і розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу.

Дія Методики поширюється на суб'єктів господарювання, які отримали або мають намір отримати ліцензію на здійснення господарської діяльності по розподілу природного газу (оператори газорозподільної системи, оператори ГРМ, ліцензіати).

Методика не застосовується при розрахунку тарифу на послуги розподілу газу на основі багаторічного стимулюючого регулювання.

Розрахунок тарифу і документи і матеріали надаються суб'єктами господарювання по розподілу природного газу для розгляду в НКРЭКУ згідно Процедури встановлення і перегляду тарифів на послуги з транспортування, розподілу, постачання природного газу, закачування, зберігання і відбору природного газу.

Методика встановлює порядок розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу; перелік витрат, що враховуються при визначенні планованої тарифної виручки; порядок планування прибутку; стимулювання підприємства по розподілу природного газу до підвищення ефективності операційної діяльності; податки.

Так, встановлено, що до складу тарифу на послуги розподілу природного газу включаються податки і зборипередбачені Податковим кодексомзокрема екологічний податок, збір за користування радіочастотним ресурсом України, збір за першу реєстрацію транспортного засобу, збір за спеціальне використання води, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, обов'язкове страхування, плата за землю, інші податки, збори і обов'язкові платежі за рахунок собівартості.

Розмір ПДВ, встановлений Податковим кодексом, при розрахунку тарифу не враховується, а додається до нього.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини