Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати, судді і держслужбовці зобов'язані повідомити НАПК про відкриття родичами рахунків за кордоном

15 листопада 2016, 11:22
869
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 15 листопада, набув чинності Порядок інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, затверджений рішенням НАПК від 6 вересня 2016 року № 20.

Порядок визначає процедуру інформування НАПК про відкриття суб'єктом декларування або членом його сім'ї валютного рахунку в установі банку-нерезидента (за межами України).

Якщо суб'єкт декларування (чиновник, суддя, нардеп, держслужбовець і т. д. у соответсвии з Законом "Про попередження корупції") чи член його сім'ї відкривають валютний рахунок у банці-нерезиденті, він зобов'язаний письмово повідомити про це НАПК в 10-денний термін з дня відкриття рахунку, або з дня, коли йому стало відоме або повинне було стати відомо про відкриття валютного рахунку членом його сім'ї.

Необхідно заповнити форму повідомлення (встановлено в додатку) власноручно чорнильною або кульковою ручкою синього або чорного кольору так, щоб забезпечити вільне читання внесених відомостей, і підписати її. Цей папір спрямовується в НАПК поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Також повідомлення можна направити через власний персональний електронний кабінет у вигляді копії, що сканує, або фотозображення через мережу Інтернет з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, потім аутентифікації суб'єкта декларування. НАПК зобов'язане підтвердити отримання спрямованого по Інтернету повідомлення - повідомлення спрямовується в персональний електронний кабінет суб'єкта декларування.

Якщо суб'єкт декларування або член його сім'ї відкрив в один день декілька валютних рахунків в одному банкуспрямовується одно повідомлення з вказівкою номерів відповідних рахунків і місцезнаходження банку. Якщо валютні рахунки відкриті у один день суб'єктом декларування і членом його сім'їабо якщо валютні рахунки відкриті у різних банкахподаються окремі повідомлення про кожну особу або кожен банк.

Якщо валютний рахунок відкритий членом сім'ї, суб'єкт декларування вказує надану родичем інформацію. Якщо член сім'ї відмовився дати інформацію про рахунок і банку (її частина) суб'єкт декларування вказує усю відому йому інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини