Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє регламент напряму судом електронних документів учасникам процесу

15 листопада 2016, 09:55
2172
0
Реклама

Сьогодні, 15 листопада, набув чинності наказ Державної судової адміністрації від 07.11.2016 № 227 про затвердження Тимчасового регламенту напряму судом електронних документів учасникам судового процесу, карного виробництва.

Тимчасовий регламент визначає порядок напряму учасникам судового процесу, карного судочинства процесуальних документів в електронному вигляді паралельно з документами в паперовому виді відповідно до процесуального законодавства.

Документи можуть бути відправлені користувачеві судом в електронному вигляді тільки потім реєстрації у Системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України". Утримувач системи - ГСА.

Користувач зобов'язується при реєстрації в Системі вказувати достовірні відомості про себе або юридичну особу, яку він представляє. У разі відповідності і повноти внесення інформації в шаблон форми реєстрації Системою автоматично генерується адреса електронної пошти користувача у форматі: ідентифікаційний код юрособи або ідентифікаційний номер платника-фізособи (у разі відсутності - серія і номер паспорта громадянина) @mail.gov.ua.

Щоб отримувати на цю адресу документи, користувач повинен подати до суду заявку відповідно до шаблону, розміщеного на офіційному веб-порталі "Судова влада України".

Суд після виготовлення і підписання процесуального документу паралельно направлятиме електронні копії процесуального документу, скріплені ЭЦП судді (судді-доповідача, головуючого судді)по електронній пошті на вказану поштову скриньку зареєстрованого користувача.

Забороняється присилати електронні копії документів особам, які не зареєстровані у базі даних Системи, окрім випадків, визначених процесуальним законодавством.

Облік електронних відправок здійснюється у відповідних реєстрах електронної відправки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини