Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госпродпотребслужба уточнила основи для обов'язкового проведення лабораторних досліджень

14 листопада 2016, 16:32
645
0
Реклама

Наказом Госпродпотребслужбы від 8 листопада 2016 року № 408 вирішені деякі питання забезпечення обліку вантажів з об'єктами санітарних заходів, при ввезенні (пересилці) яких на митну територію України здійснюється відбір зразків для лабораторних досліджень.

Наказ передбачає обов'язкова вказівка основи для відбору зразків для проведення лабораторних досліджень у Відомостях про причину відбору зразків, які тепер повинні додаватися до Акту відбору зразків об'єктів санітарних заходів.

Документ розроблений за участю операторів ринку харчових продуктів, які заявляли про проблему необгрунтованого відбору зразків продукції для лабораторних досліджень при імпорті.

Наказ зобов'язує начальників регіональних служб госветсанконтроля і нагляду на межі і транспорті узяти під особливий контроль виконання підпорядкованими структурними підрозділами норм закону в частині визначення підстав для обов'язкового проведення лабораторного дослідження, а також надання деталізованої інформації відносно причин відбору зразків об'єктів санітарних заходів на письмові запити суб'єктів господарювання не пізніше, ніж в течію 8 робочих годин.

Джерело: Госпродпотребслужба

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини