Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стажування для майбутніх адвокатів запропоновано зробити безкоштовною

9 листопада 2016, 15:00
10321
27
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 5359 "Про внесення змін до Закон України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" відносно створення рівних можливостей для отримання обличчям свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю і недопущення дискримінації за майновою ознакою".

Ініціатори проекту (нардепи від БПП, НФ, Відродження) вважають, що існуюча ситуація з надмірною платою за те, що стажується для отримання обличчям свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю суперечить вимогам міжнародних актів, а також Конституції України, оскільки дискримінує за ознакою майнового положення, а також обмежує можливості людини у виборі професії і роду трудової діяльності.

Законопроектом пропонується встановити, що стажування являється безкоштовноюі плата за організацію і стажується органами адвокатського самоврядування не стягується.

В той же час, окремо може встановлюватися винагорода за керівництво стажуванням - за домовленістю між стажистом адвоката і адвокатом-керівником стажування, але не більше 3 мінімальних зарплат.

Крім того, пропонується встановити, що Рада адвокатів України може встановити плату за складання кваліфікаційного іспитуале не більше 2 мінімальних зарплат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини