Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін тимчасово знизив орендні ставки на держмайно

9 листопада 2016, 14:26
1009
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 2 листопада 2016 роки № 783 либерализировал розмір орендних ставок за користування державним майном, визначених постановою від 4 жовтня 1995 року № 786.

Рішення прийняте для припинення тенденції до зменшення кількості договорів оренди держмайна, зменшення фінансового навантаження на орендарів, збільшення привабливості оренди держмайна і забезпечення стабільних надходжень до бюджету від оренди.

До 31 грудня 2019 року вводиться тимчасовий знижуючий коефіцієнт до діючих орендним ставкам. На підставі проведеного Фондом держмайна аналізу стану надходжень орендної плати в 2016 році знижуючий коефіцієнт пропонується ввести на рівні 30%тобто орендна ставка застосовуватиметься у розмірі 70% від певною Методикою величини.

Встановлено, що для проведення розрахунків по договорах оренди цілісних майнових комплексів державних підприємств, організацій, їх структурних підрозділів (філій, цехів, ділянок) ув'язнених до набуття чинності постановизастосовується знижена орендна ставка.

Запропонований розмір знижуючого коефіцієнта обумовлений, серед іншого, чинником знецінення гривні, що, у свою чергу, призводить до збільшення вартості об'єктів оренди і втрати ними конкурентоспроможності. Очікується, що такий стимулюючий механізм забезпечить лібералізацію орендних ставок впродовж певного періоду і сприятиме активізації оренди в сегменті державної нерухомості і збільшенню кількості договорів оренди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини