Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерти критикують ветування законів про перевірку бізнесу на екологічність

7 листопада 2016, 15:33
761
0
Реклама

Повернення до парламенту двох екологічних законів може стати реальним загрозою на шляху до євроінтеграції - про це заявили експерти на круглому столі, коментуючи ветування Президентом Закону "Про оцінку дії на довкілля" (законопроект № 2009а-д) і Закону "Про стратегічну екологічну оцінку" (законопроект № 3259).

"Мені не зрозуміло, хто за вихідні напоумив Президента України завалити повністю два системні закони, в розробці яких брали участь і європейські експерти, і комісія з України. Ця ситуація говорить про те, що політика Банкової непрозора. Очевидно, що Президента хтось підставив з такими не зрозумілими речами", - відмітив нардеп Остап Еднак.

У свою чергу, нардеп Олексій Рябчин такий крок пояснює впливом лобістів з агропромислової сфери: "Це великі агрохолдинги, які піклуються про свої підприємства, і які дуже шкодять своїми справами усій країні. Вони не розуміють що законопроект не поширюється на ті підприємства, які вже є, а тільки на підприємства, які тільки будуть побудовані".

Те, що ветування пов'язане з бізнес-інтересами, згодна і експерт Реанімаційного пакету реформ Олена Кравченко : "Цей мотив настільки сильний, що переважив риски втрати репутації Президента на національному і міжнародному рівні".

Європейський експерт Торстен Веллер підкреслив, що екологічна оцінка - це європейський стандарт, без якого Україна буде обмежена в інвестиціях.

Джерело: РПР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини